Home Events SBB Bijscholingen 1-daagse workshop “IJzeren Hemd Qigong”

1-daagse workshop “IJzeren Hemd Qigong”

De serie bestaat uit 10 qigong oefeningen die het lichaam versterken, de weerstand verhogen en de organen masseren. Van oorsprong is de IJzeren Hemd Qigong een martiale qigong die het lichaam te versterkt en het incasseringsvermogen vergroot. Maar ook als we geen slagen of stoten hoeven op te vangen is dit een prachtige serie om te doen en een gevoel van levendigheid, kracht en vitaliteit te ontwikkelen. Anderzijds wordt ook een beroep gedaan op het vermogen om dieper naar binnen te luisteren en te visualiseren.

De eerste oefening opent de poorten van het lichaam, zodat de qi makkelijker door de benen, rug en armen kan stromen. Daarna volgen oefeningen om de structuur in het lichaam te verbeteren en het beenmerg te versterken. Er zijn speciale oefeningen om de armen op te laden, de keel te openen en de benen en de balans te versterken. Het zijn diepgaande en krachtige oefeningen die stevigheid, structuur en balans versterken. Maar ook een kracht ontwikkelen die stevig en toch ook zacht is, losjes en ontspannen.

Deze workshops worden gegeven door Marian Scherpenisse.
Marianne is Bocam Trainer, acupuncturist en full time docent in Qigong en Taijiquan met hierin zo’n 20 jaar ervaring. Ze geeft o.a. les in het CNGO en aan de Bocam specialisatie opleiding voor docent in Taijiquan.

 

Datum

190120
Expired!

Tijd

10:00 - 16:00

Kosten

Kosten: Niet leden = 70 SBB-leden= 60 euro bijscholingscredits = 10

Locatie

CNGO Tilburg
Categorie

Organisator

CNGO

Other Organizers

Marianne Scherpenisse
Website
https://www.cngo.nl/qigong-dubbele-negen/
Meer informatie & inschrijven

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.