Home Events SBB Bijscholingsdag – Lesgeven Qigong aan ouderen met dementie – Ruud Tielsema

SBB Bijscholingsdag – Lesgeven Qigong aan ouderen met dementie – Ruud Tielsema

[VOLGEBOEKT, AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK]

Toch nog deelnemen kijk dan even op de site van Academie4BodyAndMind

Deze bijscholingsdag is de tweede trainingsdag uit de reguliere training die al een aantal jaren door Run4BodyAndMind gegeven wordt. Omdat de eerste dag vnml. gericht is op theorie en praktische Qigong oefeningen. Omdat het hier om een bijscholingsdag gaat wordt kennis van TCM en Qigong veronderstelt. Wel gaan we aan het begin nog even kort in op de theoretische onderbouwing van de systematiek.

Tai-Chi Qigong is een bewegingsvorm waarin door het doen van eenvoudige lichamelijk oefeningen de algehele vitaliteit verhoogd wordt. Het zorgt ervoor dat het bindweefsel, spieren, pezen en gewrichten soepel en in conditie blijven. Daarnaast brengt het rust en ontspanning, verbetert het de concentratie, laat het de energie en het bloed in het lichaam weer stromen. Daarom is Tai-Chi uitermate geschikt om in te zetten bij dementie en ouderen. Het groepsgericht doen van oefeningen versterkt de energie en er ontstaat een prettige interactie tussen de deelnemers, ze hebben veel plezier. Door in een kring te oefenen ontstaat verbinding en leren ze van elkaar.

Voor iedereen die zelf aan zijn of haar gezondheid en geluk wil werken en hiervoor een nieuwe aanpak zoekt. En voor iedereen die in de toekomst op een professionele manier anderen wil helpen.

In deze training leer je:

-> zelf te ervaren wat Tai-Chi Qigong met het lichaam doet en hoe dit bij kan dragen aan de eigen vitaliteit.
-> vanuit een persoonlijke benadering Tai-Chi Qigong oefeningen doen met cliënten of familie om de algehele vitaliteit te verbeteren. 
-> op basis van globale achtergond kennis van Tai-Chi Qigong het effect van oefeningen op het lichaam ervaren en van daaruit een programma voor een groepsles kunnen samenstellen en geven.

De doelgroep die voor deze in aanmerking komen zijn:

-> Zorgverleners in de dementie zorg
-> Vrijwilligers en mantelzorgers
-> Verzorgend personeel in instellingen
-> Medewerkers dagbesteding in Ontmoetingscentra
-> Tai-Chi en Yoga professionals

Programma:

-> Theoretische onderbouwing vanuit de BOCAM
-> Tai-Chi Qigong en dementie (effecten)
-> Samenstelling van de groep(en)
-> Lesvormen
-> Oefenserie vaststellen
-> Pauze
-> Oefenen met elkaar
-> Do’s & do not’s
-> Ervaringen uit de praktijk
-> Afronding

Om een idee te krijgen van een Qigong les bij ouderen met dementie bekijk onderstaande video:

Video Qigong bij dementie

Trainer

Ruud Tielsema is oprichter en eindverantwoordelijke van de Academie 4BodyAndMind. Ruud heeft een eigen praktijk en school waarin hij BOCAM Therapie, Tai-Chi & Qigong lessen en Runningtherapie geeft. Daarnaast geeft hij workshops aan bedrijven en instellingen en heeft zich gespecialiseerd in het lesgeven van Tai-Chi & QiGong bij instellingen voor ouderen met dementie.

Datum

150324
Expired!

Tijd

10:00 - 17:00

Locatie

Hofgang 1, 5133CX Riel
Hofgang 1, 5133CX Riel

Geef een antwoord