Home Events SBB Bijscholingen SBB Bijscholingsdag – Mian Xiang – THE ART OF CHINESE FACE READING

SBB Bijscholingsdag – Mian Xiang – THE ART OF CHINESE FACE READING

In deze workshop laat Mieke Fraussen aan de hand van gedetailleerde voorbeelden zien wat allerlei lijntjes, rimpels, (moeder)vlekjes, markeringen, kleuren, orgaanzones, etc… op het gezicht betekenen.

Thema: Anamnese – Gezichtsdiagnose

In het Chinees is “Mian” het gezicht, terwijl “Xiang” naar de uitstraling verwijst. Samen staat het bekend als The art of Chinese Face Reading. Mian Xiang is bijna 3000 jaar geleden ontstaan in China, als onderdeel van de Chinese geneeskunde. Oorspronkelijk werd deze medische kunst beoefend door Taoïstische monniken. Mian Xiang werd gebruikt als een diagnostisch instrument om een ziekte of een inherente gevoeligheid voor bepaalde fysieke, emotionele of mentale toestand te bepalen. Elke ervaring, gevoel of gedachte kan in zeer korte tijd in ons gezicht worden weerspiegeld en daarom situeren symptomen zich op het gezicht, jaren voordat een ziekte in het lichaam ontstaat.

Elk gezicht vertelt een verhaal

Jouw talenten en uitdagingen houden verband met de grootte, de vorm en de plaatsing van elk van je gezichtskenmerken. In de loop van de tijd ontwikkel je lijnen, rimpels, verkleuringen en (moeder)vlekken op je gezicht.

Door deze te ontcijferen kunnen we onder andere je karakter, gezondheid, sterke en zwakke punten, vaardigheden, passies, sociale status en levensduur bepalen.

De Chinese Face Reading maakt ook gebruik van de kennis van de Chinese geneeskunst. We leggen verbanden volgens de 5 elementen en deze relateren we aan je persoonlijkheidstype.

Face Reading geeft je meer duidelijkheid over jouw totale welbevinden. Het gezicht kan indicaties geven over zwakke of zieke organen waardoor signalen al kunnen worden opgemerkt voordat testen uitwijzen dat er iets mis is. Het is ook een praktisch en interessant hulpmiddel om te zien hoe je in het leven staat. Wat is je psychologische en mentale staat van welbevinden? Zo krijg je een beter beeld over jouw kwaliteiten als bijvoorbeeld partner of werkgever.

Ons gezicht is een blueprint van ons innerlijke
Het gezicht is veranderlijk en het leven heeft een enorm effect op ons gezicht. Zo zien we aan ons gezicht wat we hebben beleefd, zowel innerlijk als uiterlijk door onze gezichtsuitdrukking.

We kunnen leren van onze gezichtskenmerken en onze rimpels omarmen en accepteren. Veel rimpels en lijnen zijn tekenen van prachtige, levendige emoties. Daar mogen we best trots op zijn.

Face Reading geeft jou een duidelijker beeld van “wie ben ik?”. Leef je in volle overtuiging jouw talenten en mogelijkheden? Bewandel jij “je gouden pad”? Mian Xiang kan je helpen bij je persoonlijke zoektocht naar “jezelf”.

De spreker en trainer voor deze dag is Mieke Fraussen

Ik ben eigenlijk per toeval in aanraking gekomen met op Mian Xiang. Als jonge student grafisch ontwerper bestudeerde ik ‘Het belang van een fysiek aantrekkelijk model in de reclame.’. Hier kreeg ik inzicht over de psychologische aspecten. Later ging ik me meer verdiepen in de gezondheidsaspecten van het gezicht. Ik wilde meer weten over een persoon door naar zijn of haar gezicht te kijken. Als Shiatsu therapeut kwam ik voor het eerst in contact met Mian Xiang. Als acupuncturist ging ik de verbanden leggen met de vijf elementen. Ik was zowel geamuseerd als geïntrigeerd. Jaren van studie hebben me uiteindelijk bij Lillian Pearl Bridges gebracht. Deze fascinerende docente heeft Mian Xiang via haar Chinese grootmoeder geleerd. Door haar manier van lesgeven vielen voor mij alle puzzelstukjes in mekaar. Ondertussen heb ik me verder verdiept in Chinese Face Reading via verschillende docenten in USA, UK, Ierland, China, Maleisië en Singapore.

Mieke is als enige geautoriseerd om in Nederland en België het nalatenschap van de Chen familie van van Lillian Pearl Bridges te doceren.

Schrijf je hier in voor deze unieke SBB Bijscholingsdag

Kosten: Niet-leden 100 euro, SBB-leden = 75 euro/ SBB ECT = 6 uur

Datum

160623
Expired!

Tijd

10:00 - 17:00

Locatie

CNGO Tilburg
Categorie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.