Home Events SBB Bijscholingen SBB Bijscholingsdag – Inleiding Mindboxing – De 3 Batterijen methode

SBB Bijscholingsdag – Inleiding Mindboxing – De 3 Batterijen methode

Binnen de BOCAM Therapie is de San Bao of San Ti een bekend begrip. Bocam Therapeut en Sport Psycholoog Jan Sleijfer laat je op unieke wijze zien hoe je dit kunt toepassen in je coach/training praktijk.

Jan heeft inmiddels een mooi werkboek ‘Mindboxing’ uitgebracht. Deze kan je gesigneerd door Jan op deze dag aanschaffen. Wil je niet wachten dan kan het boek voor de bijscholingsdag al aanschaffen om alvast in te lezen op de website https://mindboxing.nl/bestel-het-boek.
Thema: Productontwikkeling – Mindboxing

Drie Batterijen® methode: een gefundeerde holistische aanpak
De ´taal en tools´ die jij krijgt aangereikt zijn exclusief onderdeel van de Drie Batterijen® methode. Een beproefde interventie en gedeponeerd handelsmerk, waarbij de mens als totaal wordt gezien. De methode bestaat uit drie pijlers: de batterijen Lichaamskracht, Gevoelskracht en Denkkracht:

  1. Batterij Lichaamskracht staat symbool voor de fysieke hulpbronnen van energie

  2. Batterij Gevoelskracht staat symbool voor de sociaal emotionele hulpbronnen van energie

  3. Batterij Denkkracht staat symbool voor de mentale hulpbronnen van energie.

Samen vormen ze een holistische drie-eenheid. Hiermee wordt een brug geslagen tussen de westerse en oosterse kijk op gezondheidszorg, leefstijl, leiderschap en duurzaam presteren.

Onderzoek bij 277 medewerkers van justitie toonde aan dat de verstrekte oplaadtips – inclusief 100 dagen appondersteuning – het personeel fysiek en mentaal sterker maken. Maar ook in de topsport wordt de Drie Batterijen® methode succesvol toegepast. In heel Nederland gebruiken sportpsychologen en trainer-coaches deze methode al jarenlang om het beste uit spelers en teams te halen.

De spreker en trainer voor deze dag is Jan Sleijfer

an Sleijfer is oprichter van het landelijk netwerk NLsportpsycholoog®. Hij studeerde in 1991 af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding met een extra specialisatie ‘Docent Zelfverdediging’. Daarna studeerde hij cum laude af als sociaal psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde daar tevens de basisaantekening sportpsychologie. Sinds 2006 is Jan opgenomen in het register van de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN) als Docent-sportpsychologie én SPORTPSYCHOLOOG VSPN®.

Naast de westerse opleidingen verdiepte Jan zich in de oosterse geneeskunde. In 2013 rondde hij succesvol een driejarige BOCAM-opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut Traditionele Chinese Geneeskunde af en in 2017 de hbo-opleiding tot therapeut Complementary Additive Medicine.

Binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) traint Jan sinds 1993 de fysieke en mentale weerbaarheid van justitiepersoneel op het gebied van crisiscommunicatie, agressiehantering, gijzeling en traumaverwerking, van individuele medewerker tot aan speciale bijstandsteams en directie. Van 2011-2016 doceerde hij zowel sportpsychologie als martial arts aan de Hogeschool van Amsterdam (International Sports, Management and Business). Als KNVB-oefenmeester III heeft hij jarenlang voetbalteams gecoacht en van 2010-2014 is hij docent Judoleraar in de Zorg en praktijkbeoordelaar van leraren binnen de Judobond Nederland geweest.

Daarnaast verzorgt hij al ruim tien jaar trainingen en workshops Mindboxing® binnen allerlei organisaties, waaronder vakbonden, grote IT-bedrijven, onderwijsinstellingen en sportverenigingen.

Al zijn hele leven beoefent Jan vechtsport en martial arts. De belangrijkste hiervan zijn: judo, (kick)boksen, jiu jitsu, tai jitsu, taijiquan, taikiken en yiquan. Met zijn nuchtere westerse wetenschappelijke kennis als (sport)psycholoog en zijn oosterse wijsheid als natuurgeneeskundig therapeut (TCM) leert Jan mensen het beste uit zichzelf te halen. Zo begeleidde Jan olympische sporters naar de spelen van Londen (2012), Rio (2016) en Tokio (2020-2021).

Schrijf je hier in voor deze unieke SBB Bijscholingsdag

Kosten: Niet-leden 100 euro, SBB-leden = 75 euro/ SBB ECT = 6 uur

Datum

181122
Expired!

Tijd

10:00 - 17:00

Locatie

CNGO Tilburg
Categorie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.