Home Events SBB Bijscholingen SBB Bijscholingsdag – Inleiding pols diagnostiek
BOCAM Inleiding polsdiagnostiek

SBB Bijscholingsdag – Inleiding pols diagnostiek

Hoe een eenvoudige polsdiagnostiek als aanvulling kan dienen bij de anamnese binnen de BOCAM-therapie

Thema: Anamnese – Inleiding pols diagnostiek

De bevindingen uit de Chinese polsdiagnose tonen ons wat er gaande is in het lichaam. Het kunnen interpreteren wat je voelt opent daardoor een grotere wereld voor de therapeut, met een beter inzicht in wat er gaande is bij de patiënt. Zo herken je de aard van de ziekteprocessen, maar ook de veranderingen die plaatsvinden op weg naar herstel. Kennis van de pols stelt je in staat om de energiehuishouding te evalueren en een goede inschatting te maken over het verloop van de behandeling.

Deze cursusdag geeft een inleiding in de polsdiagnostiek vanuit de klassieke achtergrond. Hierbij wordt primair de pols onderzocht op veranderingen in polsdiepte, snelheid en vulling. De polskwaliteiten en de hierbij behorende betekenissen geven inzicht in de energetische dynamiek van het klachtenpatroon. We volgen hierbij de Chinees energetische denkwijze en interpretatie. Uiteraard wordt de theorie gedurende de dag met meerdere oefeningen in de praktijk gebracht!

De lesdag is gericht op studenten/therapeuten die werken met een vorm van energetische geneeskunde. Geschikt als je nog geen ervaring met deze vorm van diagnosticeren hebt, maar ook als je al eerder een basis van bovenstaande hebt geleerd. Deze dag verzorgt de grondslag om met de polsdiagnostiek aan de slag te gaan én om de bestaande vaardigheden uit te breiden en te verbeteren.

De spreker en trainer voor deze dag is Diana Sommers

Wie is Diana Sommers? Dianne Sommers is filosoof (Universiteit van Amsterdam), acupuncturist (EUTCM), fysiotherapeut (Fontys Hogeschool) en is werkzaam op verschillende terreinen. Ze is docent bij diverse opleidingen en instituten (w.o. Qing-Bai, Total Health), verzorgt lesonderdelen uit het basiscurriculum van de acupunctuur en ontwikkelt na- en bijscholingen voor complementair werkende therapeuten.
Als spreker geeft ze lezingen op het snijvlak van de oosterse filosofie en westerse geneeskunde. Als schrijver publiceert ze op het terrein van filosofie, oosterse geneeswijzen en auriculotherapie. Meest recent is een driedelige serie ‘Auriculotherapie’ verschenen over theorie en praktijk van de ooracupunctuur. Samen met twee collega’s heeft ze een praktijk in Amsterdam.

Schrijf je hier in voor deze unieke SBB Bijscholingsdag

Kosten: Niet-leden 100 euro, SBB-leden = 75 euro/ SBB ECT = 6 uur

Datum

101221
Expired!

Tijd

10:00 - 17:00

Locatie

CNGO Tilburg
Categorie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.