Home Events Workshop Qigong voor de Nieren, gezonde botten en meer energie in de winter

Workshop Qigong voor de Nieren, gezonde botten en meer energie in de winter

Tijdens deze workshop leer je 4 Qigong oefeningen uit de serie Qigong voor de Nieren. Elk van deze Nieroefeningen is een klein Qigongvormpje die de energie in de nieren en benen versterkt. Er worden bepaalde acupunten (veelal op de niermeridiaan) geklopt en gemasseerd. Als de nieren sterk zijn is het hele lichaam sterk en is er een goede gezondheid en vitaliteit.

Versterken: Zeker in de winter (het seizoen dat hoort bij de nieren) is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het voeden van de nieren. Het is het versterken van het fundament. Samen met de longen zorgen de nieren voor een goede weerstand tegen griep, verkoudheid, corona enz.

Verdiepen: In de winter gaat de energie meer naar binnen en ook dat is de kracht van de nieren. Het hoort bij de diepste lagen van je lichaam, je wervelkolom en botten maar ook je diepste wezen. Verbinding met jouw doel en bestemming. Wat past bij mij, wat is mijn weg?

Verzachten: De nieren horen bij het element water. Water beweegt, stroomt en is constant in beweging. In onszelf staat het element water voor de kwaliteit van het meebewegen, het vermogen zich te kunnen aanpassen en zachtmoedigheid.

Samengevat werken we in deze Qigong workshop met deze drie aspecten van de nieren: versterken, verdiepen, verzachten.

Datum

211120
Expired!

Tijd

10:00 - 16:00

Kosten

Niet leden 80 euro, CNGO leden, studenten en SBB leden 65,-- euro / SBB Credits = 10

More Info

Meer informatie

Locatie

CNGO Tilburg

Organisator

Marianne Scherpenisse
Website
https://www.cngo.nl/qigong-dubbele-negen/

Other Organizers

CNGO
Meer informatie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.