Home Events SBB Bijscholingsdag – Qigong in de Lente & Intro Baqua – Birgit Verstappen

SBB Bijscholingsdag – Qigong in de Lente & Intro Baqua – Birgit Verstappen

Thema: Bewegen

Op deze Bagua introductiedag met staande Qigong, Bagua circlewalking en het trainen van één baguazhang qi awakening animal form. De baguazhang diervormen zijn 2 x 8 korte en langere vormen, met bewegingen geïnspireerd op (fantasie) dieren: de feniks, eenhoorn, beer, aap, slang, leeuw, valk, en draak. De bewegingen kunnen heel langzaam worden uitgevoerd zoals in de taij of juist heel snel en dynamisch als een echte workout. We trainen deze dag balans en gaan in op de betekenis van zinken en de staat van sung.

Baguazhang is net als de taiji een interne martial art en een interne energie opbouw methode. De staande meditaties versterken de qi flow in de organen. Het lopen in de cirkel terwijl je armen en handen een bepaalde positie vasthouden is ook een effectieve meditatie methode. Baguazhang als vechtmethode kun je beschouwen als vol slimme guerrilla-stijl tactieken. Kennis van baguazhang verdiept de taiji en andersom. De vele cirkelbewegingen maken de ruggenwervel soepel en sterk.

Trainer

Birgit Verstappen

Birgit Verstappen is gecertificeerd door BOCAM sinds 2008, medische qigong universiteit Beijing Amsterdam 2009 en officieel World Taiji Boxing Association instructeur sinds 2019. Ze geeft taiji lessen en taiji verdiepingslessen lessen in de oorspronkelijke (old style) Yang vorm en heeft zich verdiept in de Baguazhang diervormen (old style). Meer info zie www.broze.nl

Datum

310524
Expired!

Tijd

10:00 - 17:00

Geef een antwoord